Skip to main content

Huhtikuussa perääntyvä Merkurius

By 01.04.2017Astrologia
Merkurius siirtyi perjantaina 31. 3. Härän merkkiin, missä se viipyy perääntymisvaiheen vuoksi aina 7.6. asti. Suorasukaisen ja spontaanin Oinaan jälkeen kommunikointi on nyt rauhallista ja harkitsevaa. Sanomisista pidetään nyt jopa jääräpäisesti kiinni. Käytännöllisyys ja materiaaliset asiat askarruttavat mieltä.

Merkurius perääntyy Härästä 04°51 Oinaan merkkiin 24°15 asti 10.4.2017 ja 3.5.2017 välisellä ajalla. Varsinaisen perääntymisen päätteeksi Merkurius liikkuu vielä 21.5.2017 asti nk. varjoalueella.

On hyvä muistaa, että Merkuriuksen perääntymisen aikoina aloitetut sopimukset ja päätöksenteot ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa. Matkalle kannattaa lähteä tarpeeksi ajoissa ja koittaa ottaa mahdolliset myöhästelyt seikkailun kannalta. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeaa vauhtia uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Tämän ajan aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein vaikeampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja mieluummin varmistaa kerran jos toisenkin, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.
20.4. Merkurius kohtaa Auringon aivan Härän merkin alkuminuuteilla. Kommunikoinnin tarve on nyt suuri, omien ideoiden jakaminen tärkeää. Vuorovaikutus voi nyt parhaimmillaan inspiroida uuteen toimintaan.

24.4. Merkurius on saavuttanut pisteen, jossa se tekee tarkkaa triniä Oinaassa vaikuttavaan Saturnukseen. Muutaman päivän takaiset ideat on hyvä tarkastaa tämän aspektin alla. Merkurius saa samaan aikaan lisäpontta Uranuksen yhtymästä, joka tosin on tarkka vasta 28.4. Uranus tuo mukanaan uudenlaisuutta, mahdollisesti myös uuden teknologian. Koska sekä Merkurius, Uranus että Saturnus ovat nyt tulimerkeissä, ideat lienevät jonkin verran uskaliaita. Tämä Uranuksen yhtymän ja Saturnuksen trini Merkuriukselle vaikuttaa Merkuriuksen suunnan muutoksen vuoksi lähes kuukauden ajan, joten käytä se hyödyksesi vaikka vain arkirutiinien muuttamiseen.

Vaa’an merkissä perääntyvä Jupiter haastaa ajatusmaailmaa ja kommunikointia 27.5. tehden tarkkaa kvinkunssia Merkuriukseen. Uuden suunnan löytäminen tai nykyisen suunnan hienosäätö voi nyt olla tarpeen. Varo kuitenkin yli- ja aliampumista.

Toukokuun lopulla onkin kaiken tarkistuksen ja säätelyn jälkeen hyvä seistä ideoidensa takana, kun Pluto tekee 31.5. Kauriin merkistä tarkkaa triniä Merkuriukseen. Jos siis olet nähnyt vaivaa tarkistaa alkuperäisen suunnitelmasi, voit nyt ylpeänä esitellä sen vedenpitävänä ja päivän valon kestävänä.

Merkurius tekee vielä 4.6. tarkkaa kvinkunssia Jousimiehessä vaikuttavaan Saturnukseen. Myös tämä voi herättää sinussa hienosäädön tarvetta. Älä kuitenkaan anna odottamattomalta taholta tulevan arvostelun nujertaa hyvää ideaasi.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.