Skip to main content

Haastava kiinteä Suuri Risti

By 09.01.2017Astrologia
Torstaina 12.01. taivaalla loistaa Täysikuu 22°27 Ravun merkissä. Ravussa vaikuttava Kuu ja Kauriissa vaikuttava Aurinko ovat nyt oppositiossa. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Rapu-Kauris akselilla on kyse yksityisyyden ja julkisuuden välisestä tasapainosta. Herkkä ja tunteellinen Rapu-Kuu kaipaa turvaa ja hellimistä. Se viihtyy hyvin omissa oloissa eikä kaipaa suurta huomiota kodin ulkopuolelta. Vastuuntuntoinen Kauris-Aurinko kannustaa velvollisuuksien suorittamiseen. Vaatimattomuudessaan se tietää ansainneensa paikkansa kovalla työllä. Täysikuu patistaa meitä nyt pyhien jälkeen löytämään uudelleen tasapainon perhe- ja työelämän välille.

Täysikuu muodostaa Suuren Ristin Vaa’assa vaikuttavan Jupiterin ja Oinaassa vaikuttavan Uranuksen kanssa Jupiterin tehdessä tarkkaa neliötä Aurinko-Kuu-oppositiolle ja Uranuksen tehdessä 2° tarkkaa neliötä samaiseen oppositioon. Jupiter tekee samaan tarkkaa sekstiiliä Jousimiehessä vaikuttavaan Saturnukseen, joka tekee 2° tarkkaa triniä Uranukseen. Suuri Risti on haastava kuvio, joka vaatii meitä löytämään tasapainon unelmien ja kovan työn sekä elämäniloisen ja luottavaisen kasvun ja vallankumouksellisen rutiineista irrottautumisen välille räjäyttämättä koko rakennelmaa. Tunteet kiehuvat nyt herkästi, mikä tahansa voi toimia tämän kosmisen pommin sytytyslankana. Tämä haaste on selvitettävissä Saturnuksen kärsivällisyydellä ja järjestelmällisyydellä. Saturnuksen voimalla tarpeellisten kompromissien löytäminen on mahdollista.

Täydenkuun aikaan Venus tekee 1° tarkkaa yhtymää Neptunukseen. Tämä lupaa rakkauden ja luovuuden aikaa. Mielikuvitus on nyt vahvaa ja sen siivittämänä luovat projektit kukoistavat. Rakkaudessa unelmien täyttymys vaikuttaa lähes maagiselta. Koska tämä yhtymä tekee meistä hyväuskoisia, myös epäselvyydet ja unelmien romahtaminen on mahdollista.

Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 18°-26° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris).

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Täysikuu Ravun merkissä 22°27 torstaina 12.01. klo 13:34 EET.

19.12.2016 alkanut Merkuriuksen perääntyminen päättyi 8.1. Varsinaisen perääntymisen päätteeksi Merkurius liikkuu vielä 27.1. asti nk. varjoalueella. Varjovaiheen aikana voit vielä tuntea perääntyvän Merkuriuksen vaikutuksen.