Skip to main content

Auringonpimennys Leijonan merkissä 11.08.2018

By 09.08.2018Astrologia

Elokuussa Uusikuu muodostuu lauantaina 11.08. Leijonan merkissä 18°42. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon-ja Kuunpimennys on vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampi kuin normaali Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Auringon-ja Kuunpimennykseen liittyy uusi alku: jotain vanhaa pitää jättää taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.


Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Uusikuu Leijonan merkissä aktivoi itseluottamukseen, luovuuteen, urheiluun, harrastuksiin ja muuhun vapaa-ajan toimintaan sekä romanssiin ja lapsiin liittyviä seikkoja.

Leijona-Uusikuun kilpailuhenkistä energiaa on nyt hyvä käyttää nimenomaan itseluottamuksen kasvattamiseen ja uusien, juuri sinulle ominaisten voimavarojen löytämiseen. Kiinnitä myös tietoisesti huomiota siihen, millä tavalla kohtaat muut. Pyri olemaan näissä kohtaamisissa aidosti läsnä toimivaa vuorovaikutusta rakentaen. Epäkohdat näyttävät suorastaan pompahtavan näkökenttäämme emmekä voi enää kääntää katsettamme pois näiltä ongelmilta. Tämä rohkea Uudenkuun energia auttaa sinua tekemään ratkaisevia muutoksia tilanteissa, jotka tuntuvat painostavilta ja ehkä jopa tuskaisilta. Joissakin tapauksissa tämä voi tarkoittaa saman asian uudelleen aloittamista toisenlaisella asenteella tai tavalla. Hyvä mielikuva tähän voisi olla esim. saviastian muotoilu. Jos muotoilun alkuvaiheessa on tapahtunut virhe, lopputulos ei tule olemaan toimiva. Peli ei ole kuitenkaan menetetty, sillä missä tahansa valmisteluvaiheessa on mahdollista keskeyttää muotoilu ja aloittaa uudelleen alusta.

Uusikuu tekee 4° tarkkaa yhtymää perääntyvään Merkuriukseen. Tämä viittaa juurikin suunnittelun, pohdinnan ja vuorovaikutuksen korostettuun merkitykseen. Koska Merkurius on vielä perääntyvässä vaiheessa, empiminen ja mielipiteen muuttuminen vaikuttavat nyt hidastaen päätöksentekoa. Tämä on juuri nyt hyvä asia, sillä tilanteen kokonaiskuva tulee todennäköisesti muuttumaan, kun tärkeät yksityiskohdat tulevat myöhemmin päivänvaloon. Jos sinun pitää kuitenkin sitoutua jo näinä päivinä, selvitä sitoutumiseen liittyvät yksityiskohdat tarkasti, lue sopimuskohdat useamman kerran harkiten ja epäselvien kohtien osalta, selvitä ne kysymällä ja lisätietoa pyytämällä.

Perääntyvän Merkuriuksen yhtymä Uudenkuun energiaan tuo mukanaan levottomuutta. Tämä voi näyttäytyä unettomina tai muuten levottomina öinä, yleisenä hermostuneisuutena tai menneiden vatvomisena. Voit myös yllättäen kohdata menneisyyteesi liityvän henkilön ja tämä kohtaaminen voi juurikin aktivoida menneiden tapahtumien uudelleen läpikäymisen.

Skorpionin merkissä vaikuttava Jupiter tekee 4° tarkkaa neliötä Aurinko-Kuu-yhtymälle ja samanaikaisesti erittäin tarkkaa neliötä perääntyvään Merkuriukseen. Jupiterin energia tuo mukanaan voimistuvaa itsevarmuutta ja optimistista asennetta. Tämä voi kuitenkin olla suuresti liioiteltua, joten nyt on hyvä muistaa olla kaiken innon keskellä myös maltillinen ja kurinalainen. Keskitä energiasi vain yhteen tai kahteen projektiin, älä ahmaise liian suuria paloja kerrallaan. Jupiter tuo aina mukanaan liioittelun sävyä, joten vältä tietoisesti yliampumista. Koska Jupiterin neliö kohdistuu myös Merkuriukseen, nyt on syytä olla tarkkaavainen myöskin omien sanavalintojen ja lupausten kanssa.

Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee 1° tarkkaa kvinkunssia Aurinko-Kuu-yhtymälle tuoden mukanaan painostuksen tunteen. Pluton tekemät haastavat kulmat triggeröivät aina kahden vastakkaisen osapuolen välisen voimien mittelöinnin ja kontrolliteeman. Voit kokea tämän energian alla olevasi voimaton ja tilanteen kehittyvän sinulle epäoikeudelliseen suuntaan. Pyri kuitenkin välttämään manipulointia ja keskity tämän ahdistavaltakin vaikuttavan energian suuntaamiseen uudistavaan ja puhdistavaan muutokseen.

Haastavinta tämä Uusikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 14°-24° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies).

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys ja rohkeus.

Uusikuu Leijonan merkissä 18°42 lauantaina 11.08. klo 12:58 EET*.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).