Skip to main content

Auringonpimennys Jousimiehen merkissä 14.12.2020

By 13.12.2020Astrologia

Maanantaina 14.12. Uusikuu muodostuu Jousimiehen merkissä 23°08. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa pitää jättää taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Auringonpimennys Jousimiehen merkissä 14.12.2020

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Kaksonen-Jousimies akselilla pimennysten jakso alkoi tällä kertaa kesäkuussa 2020 ja se kestää vuoden 2021 joulukuulle asti. Uusikuu Jousimiehen merkissä korostaa horisontin laajentamisen merkitystä.

Uusikuu Jousimiehen merkissä kiinnittää huomion ymmärryksen ja tietoisuuden kasvattamiseen. On tärkeää ymmärtää tilanne laaja-alaisesti ja fokusoida katse näkemään kokonaisuus. Auringon ja Kuun kohdatessa Jousimiehen merkissä meissä jokaisessa herää seikkailija, joka haluaa omien rajojen ylittämisen myötä lisätä henkilökohtaista varmuutta ja optimismia. Seikkailumieli on toki suhteutettava yksilön syntymäkartan energiaan, mutta nyt on helppo nähdä ja kokea itsessään normaalia rohkeampaa toimintaa.

Idealistinen ja seurallinen Jousimies viihtyy hyvin epävarmassakin tilanteessa. Jousimiehen optimistinen asenne auttaa meitä näkemään tulevaisuudessa avautuvia mahdollisuuksia. Nyt Auringonpimennyksen aikana on hyvä keskittyä tarpeellisten muutosten tekemiseen niin yhteiskunnallisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Auringonpimennys tuo epäkohdat ja muutosta kaipaavat alueet päivänvaloon. Jostakin pitää luopua antaaksemme tilaa uudelle. Voimme kuitenkin olla varmoja siitä, että luopumisen kohde ei enää toimi meidän parhaaksemme.

Uudenkuun aspektit

Aurinko-Kuu –yhtymä voimaantuu Oinaan merkissä vaikuttavan Marsin 3° tarkan trinin ja Jousimiehen merkissä vaikuttavan Merkuriuksen 3° tarkan yhtymän myötä. Merkuriuksen yhtymä korostaa ajattelun ja kommunikaation merkitystä. Oikean informaation etsiminen sekä rohkea ja itsenäinen ajattelu on nyt ensisijaista. Näin toimiessamme voimme huomata suoriutuvamme helposti haastavistakin tehtävistä tai muutoksista.Marsin tarkka trini Merkuriukselle elävöittää ajastusta ja kohottaa keskittymiskykyä. Ajatus kulkee nyt nopeasti ja päättäväisyyden vuoksi on helppo tehdä suunnitelmia, joiden toteuttamiseen ryhdymme luottavaisin mielin.

Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus tekee 5° tarkkaa neliötä Aurinko-Kuu –yhtymälle ja 2° tarkkaa neliötä Merkuriukselle. Olo voi tuntua voimattomalta ja näin vuoden loppua kohti myös laiskalta. Neptunuksen neliö Aurinko-Kuulle varoittaa niin huijatuksi tulemisen vaarasta kuin myös oman elinvoiman yliarvioimisesta. Nyt on siis syytä pitää kiinni ajankohtaisista rajoitteista ja jaksaa vielä mahdollisesta Korona-uupumuksesta huolimatta suojata itsesi lisäksi myös muita. Neptunuksen neliö Merkuriukselle varoittaa huijatuksi tulemisen mahdollisuudesta. Tämän lisäksi se myös hajottaa keskittymisen energiaa. Ole siis varovainen sopimuksia tehtäessä ja vaadi itsellesi harkinta-aikaa. Väärinymmärryksen mahdollisuus on nyt suuri, joten pyri omassa kommunikoinnissa selkeyteen ja ytimekkyyteen.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 18°-28° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu tekee nyt yhtymää 09.-19.12. Jousimiehen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden minuuteen ja itsetuntoon liittyvät teemat, neliötä 10.-20.09. Neitsyen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 08.-18.03. Kalojen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 08.-18.06. Kaksosen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt matkustaminen, oppiminen, tietoisuus, oikeus, henkiset ja filosofiset teemat.

Uusikuu Jousimiehen merkissä 23°08 maanantaina 14.12. klo 18:17 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).